BADMINTONCLUBS UIT BRONCKHORST GAAN SAMEN VERDER ALS BBS

De vier badmintonclubs uit de gemeente Bronckhorst hebben een nieuwe (moeder)vereniging opgericht: Bronckhorst Badmintont Samen (BBS). Vanaf het seizoen 2020/2021 spelen zij in de bondscompetitie verder onder die naam.

De badmintonsport kampt al jaren met een terugval in leden. Ook de badmintonclubs uit de gemeente Bronckhorst hebben hier last van. Daarom hebben de clubs uit Hengelo (HBC), Steenderen (Badmintonclub Steenderen), Vorden (Flash Vorden ) en Zelhem (Zelhemse BC) besloten om samen verder te gaan onder één naam, BBS. Dit betekent niet dat de clubs individueel ophouden te bestaan. Deze samenwerking is bedoeld om de badmintonsport in de gemeente Bronckhorst levendig te houden. De grootste kostenpost voor de clubs is de deelname aan de bondscompetitie. Door middel van deze samenwerking zorgen zij ervoor dat deze kosten samen gedragen worden, waardoor de clubs kunnen blijven bestaan. De samenwerking zat al enige tijd in de lucht, maar op vrijdag 15-11-2019 zijn alle handtekeningen gezet, waardoor Bronckhorst Badmintont Samen nu een feit is.
De badmintonclubs uit de gemeente Bronckhorst werken al enige tijd samen. Zo kunnen leden van de clubs meetrainen bij elkaar. Daarnaast spelen de clubs ook al gemengd samen in zowel de jeugd- als de recreantencompetitie. Ook hebben de clubs iedere maand een zogeheten toss avond. Iedere maand vindt er dan bij één van de badmintonclubs een wedstrijdavond plaats. Hierdoor speelt men regelmatig wedstrijden tegen anderen, waardoor iedereen een betere speler wordt. Hiernaast zijn het ook gewoon gezellige avonden. 

Wij als HBC zijn trots op deze samenwerking en zijn van mening dat de badmintonsport in de gemeente Bronckhorst hierdoor een lange toekomst tegemoet gaat.

Wilt u ook een keer meetrainen bij ons of één van de andere clubs uit de gemeente Bronckhorst? Kom langs bij onze trainingsavond (dinsdagavond, vanaf 19:30 uur) of neem contact met ons op via info@hengelosebc.nl.